23 Kasım 2013 Cumartesi

Kağıttan Romantik Çiçekler - Romantic Paper Flowers

Kağıttan çiçekler kapı süslerinde, dekoratif objelerde, defter kaplamalarında oldukça kullanıldıklarından olsa gerek bir hayli dikkatimi çekmekteydi, denememde bir sakınca olmadığı gibi gereklilik söz konusu oldu :)


Yapım aşamaları oldukça basit olsa da adet sayısı fazla ise biraz zaman alıcı bir uğraşa dönüşüyor. İlk olarak beğendiğimiz desenlerden çiçek kalıplarını  keserek hazırlıyoruz. Bir çiçek için üç tane yeterli geliyor.


Sonrasında yapraklardan birine sadece bir kesik atıyor, ikincisinin bir yaprağını , üçüncüsünün de iki yaprağını çiçeğin merkezine doğru üçgen oluşturacak şekilde kesiyoruz. Büyüklüklerine göre parçalar dıştan içe taç yapraklarını oluşturacaklar. Doğal çiçek görünümü kazandırmak için yaprakları ince fırça sapı veya daha küçük bir çiçek yapacaksanız  ince bir çubuk yardımıyla geriye doğru kıvırmanız gerekiyor.


Küçük parçaları çiçeğin iç kısmına uygun şekilde kendi etrafında kıvırarak yapıştırıyoruz.


En büyük kalıpta 5 parça varken yapıştırma sonrasında  iki yaprak üst üste geleceği için taban  4 yapraklı olacak. Bu durumda dikkat ederek tüm kalıplarımıza uyguluyoruz. 



Son olarak en sevdiğim kısım tüm parçalar büyükten küçüğe üst üste gelecek şekilde yapıştırılır ve romantik çiçeklerimiz şekillenir. Benim favorim eski yazılardan yaptığım çiçek oldu. 


Sizler istediğiniz herhangi bir desenden faklı büyüklüklerde harika kağıt çiçekler yaratabilirsiniz.

Mutlu bir hafta sonu olsun ♥

4 yorum:

  1. Çok güzel olmuş canım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Özlemcim teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuş ellerinize sağlık. ayrıca neşeli tanıtım yazınızı da çok beğendim. sevgiler.....

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, hoşgeldiniz öncelikle. Beğeniniz beni çok mutlu etti. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil