Tchibo geçtiğimiz günlerde tüm fırsat ürünlerinde %40 indirim yapmıştı da hemen kendimi şımartmak için mutfak reyonundan ıvır zıvırları doldurmuştum sepetime. Tartolet kalıplarının içinden çıkan tart tarifini deneyince caffisimo mavisi yarışması için birkaç çekim yapmam farz oldu.
Haftalardır hayalini kurduğum yemek konseptli fotoğraf çekimini de gerçekleştirerek kendim için büyük insanlık için hiç de önemli olmayan bu adımı atmış bulundum :)

![]() |
Resim yazısı ekle |
![]() |
Resim yazısı ekle |
4 adet tartolet kalıbı için malzemeler
250 gr un
60 gr şeker
1 tutam tuz
1 yumurta sarısı
125 gr soğuk tereyağ
2 yemek kaşığı soğuk su
Üzerine koymak için
vanilyalı puding ( buradaki tarifi ölçüleri yarı yarıya azaltarak yapabilirsiniz)
çilek sos
Çilek sosun yapılışı
500 gr çileği, 1/2 su bardağı şekerle tencereye alın, kaşık veya patates ezici yardımıyla ezerek pişirmeye devam edin. Biraz yumuşama olunca karışımı blenderdan geçirip birkaç damla limon suyu damlatın. 5 dakika kadar kaynadıktan sonra istediğiniz kıvamda koyulaşınca ocağı kapatın.
çilek sos
Çilek sosun yapılışı
500 gr çileği, 1/2 su bardağı şekerle tencereye alın, kaşık veya patates ezici yardımıyla ezerek pişirmeye devam edin. Biraz yumuşama olunca karışımı blenderdan geçirip birkaç damla limon suyu damlatın. 5 dakika kadar kaynadıktan sonra istediğiniz kıvamda koyulaşınca ocağı kapatın.
Tartoletin yapılışı
Yumurta sarısı ve suyu karıştırın.Un, şeker, tuz ve tereyağı ekleyip hamur haline getirin.Hamuru 4 eşit parçaya bölün ve soğuması için min 30 dk. buzdolabında dinlendirin. Kalıpları tereyağ veya margarinle yağladıktan sonra hamurları kalıba yerleştirin. Hamurun pişirme sırasında kabarmaması için bir kaç yerini kürdanla delin.Önceden ısıtılmış fırında 160 C'de 15-20 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
Tartoletleri iyice soğuduktan sonra kolayca kalıptan çıkarabilirsiniz. Üzerine sırasıyla hazırladığınız pudingi, çilek sosu ve çilekleri ekledikten sonra tatlıları buzdolabına koyabilirsiniz.
1-2 saat sonrasında afiyetle yiyeceğiniz çilekli tartlarınızın kıvamı tutmuş olacaktır.
Hafta sonundan beri devam eden yağmur nedeniyle benim gibi dışarı çıkmak istemiyorsanız bir fincan kahvenin yanında size eşlik edebilecek bu basit tarif denemeye değer.
Haftanız güzel geçsin dostlar :)
Yummyyyy.. Harika görünüyorlar Günnurum, becerikli hatunum ellerine kollarına sağlık :)
YanıtlaSilCanım çok teşekkür ederim ♥
SilKonsept değme yemek bloglarına taş çıkartan cinsten olmuş Günnurcum eline sağlık görüntüler çok güzel.
YanıtlaSilMeltemcim nazik yorumun karşısında bulutlardayım şuan :))
Silfotoğrafların muhteşem, tart harika:)
YanıtlaSilellerine sağlık. Bende aldım bu tart kalıplarından:) müthiş pratik:)
Emelim desem, içimden geldi. ilham perimizsin zaten, günümüzü aydınlatan fotoğraflarınla. Kim bilir ne harika tartlar yaptın o kalıplarla yahut yapacaksın.
SilYaaa fotoğraflara bayıldım. Harika. . Eline emeğine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
SilHarika görünüyorlar. Yemelik değil resmen seyirlik olmuşlar. Elinize sağlık:)
YanıtlaSilAma fotoğrafları çeker çekmez yememek için kendimle savaş verip dolaba yerleştirmek çok acı verici oldu, teşekkür ederim :)
SilTchibo hayatımın vazgeçilmezi oldu benimde, sanada ne şahane kareler çıkartmış böyle, marifet kalıpta değil sende bence:)
YanıtlaSilNe güzel sözler bunlar, teşekkür ederim çok :))
Silçok güzel görünüyorlar, ellerine sağlık:) fotoğraflar da yemek kitabından alınmış kadar güzel:)
YanıtlaSilHoş geldiniz bloguma, güzel sözleriniz için teşekkürler :)
SilNefis görünüyorlar, elinize sağlık. En kısa zamanda deneyeceğim:)
YanıtlaSilMerhaba, teşekkürler. Sizinkiler de mutlaka çok güzel olacaktır :)
SilNasıl güzel fotoğraflar! Ne de lezzetli gözüküyor tartlar... Benim mutfak işinde kendimi geliştirme zamanım geldi böyle bakmakla olmuyor artık :) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler, siz de el maharetlerinin geliştiği çok açık daha güzellerini bile yaparsınız :)
SilEllerne sağlık Günnurcum, fotoğraflar şahane gerçekten de, kompozisyon da süper :) Afiyetler olsun...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
SilFotoğraflarınıza bayıldım. Renkler harika. Benim de gözüm vardı o kalıplarda ama diğerlerinden aldığım için bunları es geçmiştim. Çok güzeller. Güle güle kullanın. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilşahane görünüyor bu tartlar. . Seni izlemeye aldım. Ben de bloğuma beklerim.
YanıtlaSilwww.bakbuharika.com
Yaaa nası bişi bu böyle. Ağzımın suyu aktı resmen :) Ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler, marifet tarifte aslında taze çilek olsa da yapsak :)
Sil