23 Ekim 2013 Çarşamba

Bayramdan Kalanlar

 

Bayram tatili için Samsun'a gittiğimizi  biliyorsunuz. Dokuz günlük tatilin bir haftası memlekette hızlıca akıp gitti. Aile büyüklerine ziyaretler, eski dostlarla buluşmalar yapıldı. Ana kucağı, baba ocağı hasreti giderildi bir nebze.


Gezimizin en güzel tarafı da köyümüze yaptığımız ziyaretti. Samsun merkeze bağlı Başkonak köyünde hayatta olan son büyüğümüz babaannemi ziyaret ettik. O kadar sevindi ve dualar etti ki Allah ona uzun uzun ömürler versin, bizi de çok mutlu kıldı bayram sevincini birlikte yaşamak.

Köyümün fındık bahçelerini çok seviyorum. Evlenmeden önce her yaz halamlara gider, fındık toplamaya yardım ederdik. Dalından koparılmış süt fındığın tadı unutulmazdır. Yorgunluğumuzu bahçeden toplanan mahsüllerle hazırlanan nefis akşam yemeği alırdı. Kuzinede pişmiş patatese olan düşkünlüğümü bilen sevgili halam, geleceğimizden haberdar olur olmaz hazırlamış bile yine  eskisi gibi.

Yemeğin ardından hoş sohbetler eşliğinde içtiğimiz çayımız zamanın nasıl geçtiğini farkettirmezdi. Bilgisayar ve interneti geçtim televizyona bile bakmadan geçen günler yaşardık sıkılmadan.




Kara üzümlerimiz olgunlaşmış dalından sarkıyordu ki bize de toplayıp afiyetle yemek düştü.



Sevimli Tarçınla (ismini şuanda koydum) sanki yıllardır tanışıyor gibiyiz.





Bu minik kedicikler öksüz. Anneleri öldükten sonra bir kardeşlerini de kaybetmişler. Kuzenlerim şırıngayla süt vermiş hayata tutunmaları için. Şimdi ürkek ve bir o kadar da tatlı çalıların içinde oyun oynamaktalar.




Bizi bu gezi çok mutlu kıldı. Kalabalık, gürültülü, neşeli bir bayram geçirdik.


Herkese sevdikleriyle mutlu huzurlu bir hafta dilerim.

Sevgiyle kalın ♥

2 yorum:

  1. Son resim ne kadar güzel öyle :) Allah mutluluğunuzu daim etsin, nice nice bayramlara erişin inşallah Günnurum :)

    YanıtlaSil
  2. Kuzum teşekkürler aminn güzel dileklerin için :) Allah kimsenin mutluluğunu bozmasın :)

    YanıtlaSil