30 Mayıs 2014 Cuma

Bu Günlerde...


Bu günlerde ne çok şey yaşadık değil mi? Felaketler kötü haberler ülke gündeminden gitmek bilmiyorken yazı yazmak da gelmedi içimden, bloga uzak kaldım uzunca bir süre. 

Mersin'e gittik, eşimin ailesini ziyaret ettik bir hafta sonu. İstanbul'dan uzaklaşıp biraz nefes alalım derken döndüğümüzde 301 kaybın acısıyla  yıkıldık.

Acılar bitmiyor,gün geçmiyor ki yenileriyle uyanıyoruz. Kara bulutlar çekilsin artık üstümüzden diye dua ediyorum. 







 Daha başlayalı bir ay olmayan  battaniyemin an itibariyle yarısından çoğu bitirmiş bulunmaktayım. Tuhafiyeci kız ben ip almaya gittikçe çılgın olduğumu düşündü. Renklere ördükçe karar verdim ve ortaya böyle bir model çıktı. Motif ripple balanket veya chevron blanket olarak geçiyor. İkinci tığ işi projem olan bu battaniyeye başlamaya nereden cesaret aldınız derseniz, bayıldığım zik zak desene sevgili Meltem'in müthiş bir battaniyle hayat vermesi oldu. Sonrası malum araştırmalar, pinterestte gezintiler, modelin yapılışını öğrenmeler, koşarak ip almaya gitmeler...





Bu günlerde bir de Tchibo'nun #cafissimomavisi etkinliğiyle mavi oyunlarla neşe buluyorum. Tchibo sayesinde gözümüz bayram ediyor, bu hafta da maviye doyuyor.




Bu iki fotoğraftaki süt şişelerini ben boyamıştım nasıl yapıldığını merak eden varsa buraya bakabilir.



Cheesecake yapmaya bayılıyorum, limonlusu da favorilerimden.


Herkese dolu dolu, güzel bir hafta sonu diliyorum,

İnstagramdan takip etmek isterseniz buraya tık tık

Sevgiler ♥

12 yorum:

  1. Keşke üzüzü olaylarımız olmasa... Hayat devam ederken yazıyorum nasıl bir emektir bu battaniye. Şaşırmaktan kendimi alaamıyorumm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ben de kendime şaşırıyorum ama yapılışının kolay olması ve her yeni eklenen renkle farklı bir boyut kazanması oldukça motive edici. Bu zigzag desen retro aşkıma hayat vereceği için kendimi tutamayıp başlayıverdim. Eşim de şaşkınlıkla sabrına hayranım demekte :))

      Sil
  2. Fotoğraflar ve kompozisyonlar çok güzel olmuş. Battaniyenizde iyi ilerliyor belli.. Güle güle kullanın şimdiden

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkürler, fotoğraf işini öğrenmeye çalışıyorken oluşan karelerle mutlu oluyorum. Battaniyenin bitimine son altı renk var. Bugün hava yağmurluydu örgü için güzel bir gündü ama iyice sıcaklar bastırmadan bitirmek lazım, yaparken bunaltacak yoksa :)

    YanıtlaSil
  4. Battaniye çok güzel oluyor, kolay gelsin, renkleri cıvıl cıvıl bayıldım. :))

    YanıtlaSil
  5. Ah o benim en kıymetlilerimden bu kadar emek verdiğim başka bir el işim olmamıştı galiba çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  6. İçinden mavi geçen bütün fotoğrafların çok güzel, ellerine sağlık :)
    Battaniyene ise şapka çıkarıyorum Günnurcum, hem çok zevkli, hem de çok emek isteyen bir iş çıkarmışsın :)
    İlk karedeki kalp de gözümden kaçmadı, bilesin :)
    Sevgiler, mutlu hafta sonları...

    YanıtlaSil
  7. El işlerinde çok fazla hünerli birinin beğenisi gelince daha da mutlu oluyor insan :)) Teşekkür ederim, güzel bir hafta beklesin hepimizi, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  8. Günnurcum nasıl mutlu oldum adımı görünce çok teşekkür ediyorum es geçmeyip yer verdiğin için canım, battaniye harika görünüyor hem pastel hem de canlı renkler bir araya gelince nefis bir şey çıkmış ortaya eline emeğine sağlık .

    YanıtlaSil
  9. Canım teşekkür ederim ne demek seninle şevke geldim ben adını vermekten hiç çekinmem o yüzden :)

    YanıtlaSil
  10. kötü fotoğrafınızı hiç görmedim zaten, hepsi şahane. o battaniyeye bittim ben, 10marifet'e gelip konsa, renk katsa ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Shane sizleri çok özledim ama yine kayıplara karıştım bu ara bloguma da yeni bir şey ekleyemedim :( Güzel bir tatil sonrası iş hayatına kaldığım yerden dönüş ve adaptasyon sorunları :))
      Battaniyemi 10 marifette paylaşmayı çok isterim güzel bir yayınla
      Görüşmek üzere
      Sevgiler

      Sil