26 Ocak 2014 Pazar

Söz ve Müzik




Uyku tutmaz bazen umarsızca değiştirirsin kanalları kumanda elinde ''Söz ve Müzik'' adlı bir belgesel gelir vurur seni. Bir güler bir ağlarsın şarkılarla. Bir de evde yalnızsan, sevgiliye olan özlem kat be kat artmışsa Sezen Firuze'yi patlatır suratına, Firuze ağlar sen ağlarsın.




''Güzellik insanı öper gider ama onun bir bedeli var, öde'' Annesinin Aysel Gürel'e olan öğüdünü anlatıyor Müjde Ar ve daha  unutulmaz müthiş anıları.




Aysel Gürel'in inanılmaz dehasıyla kaleminden dökülen sözlerin hayatlarımızda nasıl izler bıraktığına şahit olursun. Firuze, Ünzile Yalnızca Sitem, Sen Ağlama, Haydi Gel Benimle Ol, Değer Mi Hiç,Sevda.. gibi sayısız şaheserin yaratılış öyküsünü dinlersin. İyi ki böyle deli yetenekler bir araya gelmiş diye şükredersin.


Aysel Gürel bu dünyaya veda ettikten sonra evinden çuvallarla şarkı sözleri çıkarır yakınları ta ki bir not parçası evin bir köşesinde sıkışıp kalmıştır.Yeni kiracı Tarkan'ın arkadaşı çıkar ve bu not kağıdını bulur bulmaz  iletir ona. Tarkan Müjde Ar'ı arar sözleri bestelemek için izin ister. Aysel Gürel'in  ölümünden 2 sene sonra hayat bulan  Sevdanın Son Vuruşu olur bu.



Şimdi tüm bölümleri bulmalı, baştan izlemeli, mutlaka arşivlemeli. Yapanların elleri dert görmesin. NTV ailesi ve emeği geçen herkesi tebrik ediyor ve şiddetle tavsiye ediyorum.

Sezen Aksu Bölümü için buraya.

Hoşçakalın,

Nostaljiyle kalın :)


4 yorum:

  1. bayılırım böyle müzikal belgesellere günnurum, vallahi tv izlemeyen biri olduğuma pişman olduğum ender zamanlardan birindeyim şuan :) bulursam ben de indirip pc.den izlerim mutlaka

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ben hızımı alamayıp Sezen Aksuyu da izledim çok fena kesin izlemen lazım. Geçenlerde Nükhet Duru için yaptıklarını da izlemiştim ve kadına hiç sempati duymamama rağmen mest olmuştum resmen.

      Sil
  2. Niye nostalji filmlerden, şarkılardan vb. aldığımız zevki günümüz çalışmalarından alamıyoruz ki..?

    YanıtlaSil
  3. Nostalji şimdiki acı veren zamanı inkar etmektir diyordu Pariste Gece Yarısı filminde. Tam olarak katılmıyorum. Yaşanmışlıkların bir daha geri getiremeyecek olsak da eski bir şarkı, film hatta eşya o günleri zihnimizde tekrar yaşatıyor, gelecekteki belirsizliktense hatıralar daha güvenli bir liman oluveriyor.

    YanıtlaSil